Salkun yhteenveto 2018

Se on akateeminen työtön tässä moi. Kuten moni on huomannut, niin blogi on elänyt jo jonkin aikaa hiljaiseloa, sama on vika vaivaa osakesalkkua ja makuukammaria. Työ se vie köyhältä rengiltä kaikki mehut, että ei jaksa mennä edes rasisminvastaisiin mielenosoituksiin katsomaan kuinka kansalaisaktivismin nimissä hakataan kauppojen näyteikkunoita paskaksi.

Salkku on läpiruikku. Kaikki mitä sinne olen laittanut, on tuottanut tappiota. Yhtä hyödyllistä olisi ollut tehdä osakkeisiin sijoitetuista seteleistä paperilennokkeja ja lennättää niitä Helsingin yllä. PYYHKIMÄÄN!

salkku

Akateemisen työttömän roskasalkku (sininen käppyrä).

Kaikista paskin sijoitus on ollut General Electric. Sitä roskapaperia minulla on salkussa keskihinnalla $29. Nyt kurssi $8 paikkeilla. Turskaa reilut -70% ja on ollut olla kyydissä yhtä hauskaa kuin työntää neuloja kynsien alle. Paras sijoitus eli pienin tappio on tullut Enviva Partnersilta, joka myös USA osake. Tappiota vain -3%, voi miten ihanaa. Koko salkku useita tuhansia euroja miinuksella, kuten näissä pörssi-uhkapeleissä no tapana.

Jatkosta en tiedä mitä ton roskasalkun kanssa pitäisi tehdä. Ajattelin jopa myydä koko paskan tappiolla ja ryypätä rahat, mutta sekin suunnitelma on jäänyt omaa laiskuuttaan. Ehkä noi tuuliviiriosakkeet vielä joskus nousee ja saa ne 5 euron voitolla myytyä per laaki. Mutta katsellaan ja ihmetellään.

Toinen vaihtoehto on tehdä lisäostoja keskihinnan alentamiseksi, mutta kun USA:n ja Kiinan välinen kauppasota laskee hintoja ja kukaan ei tiedä missä pohjat tulevat vastaan. Minun onnellani nappaan taas pörssistä putoilevia puukkoja ja väistelen Kontulassa toisenlaisia puukkoja.

Osakkeiden lisäostot ainakin toistaiseksi holdissa, kun eläminen maksaa eikä Hell-sinki ole työssä käyvälle valkoihoiselle heteromiehelle kaikista edullisin paikka asua.

Lopuksi vielä työrintamalla kaikki ok. Kikypaska kulkee ja banjo soi. Kaverilla on YT:t menossa kilpailevassa firmassa. Ihan perseestä, koko tilanne ja siellä hypätään liikkuvasta junasta, joka sekin siis parempi kuin saada pomon kengänkuva takapuoleen 10 vuoden sairaslomattomasta työurasta. Itse pelkään kans että jossain vaiheessa tulee YT:t, jos vienti sakkaa kunnolla. Ymmärrän toki firman omistajan ajattelumaailman, että jos ei ole töitä niin turha pitää miehiä tyhjänpanttina istumassa kahviossa räpläämässä munia. Niitä munia kun voi räplätä kotonakin ja työkkärin odotustilassa.

Advertisement

One thought on “Salkun yhteenveto 2018

  1. Käyty on miekkareissa ja nehän on nykyään pääasiassa tilaisuuksia, jossa poliisit esittelee uutta kalustoaan suojellessaan natseja toteuttamassa kristalliyöhaaveitaan. Tosin harvemmin mitään enää hajoaa kuin vain valtion budjetti. Mutta mitäs pienistä. Mutta varmaan moni työtön poliisikin on saanut keikan niissä, joten sikäli myönteistä. Komeita mustia panssarijeeppejä ja muita tunnuksettomia erityisjuttuja. Tosin nämä näin vaan tupakan takaa uutena vuotena kun työläinen oli työssä niin kuin pitääkin.

    Itsellä oli tuossa joulun pimeinä aikoina salkku parhaimmillaan melkein -30%, mietin jo panikoitua mutta ei jaksanut kun oli jo stressannut stressit jo aiemmin. Itse pidän rahat CEF:eissä ym kun niitä hoitelee ammattilaiset ja saavatkin olla ihan rauhassa vaikka punaisemmat kuin Li Anderssonin posket pakkasella, kunhan vaan jatkavat hyvää osingon maksua että sais sijoitushaaveita toteutettua.

    Itsevaihdoin tuossa työpaikkaa ja palkkahan tippui roimasti. Vastalahjana tuli parempaa työoloa ja Mielen Terveyttä (TM) ja vielä vähän mietiskelen että mites kun mielenterveyttä en ole tottunut käyttämään, vaan enämpi rahaa. No, ehkä sitä säästyy jos oppii tekemään vähemmän huonoimpia valintoja rahapainotteisilla harrastusrintamilla.

    Hyvää uutta vuotta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s