Enersense on luottamuscase

Enersene julkaisi viime viikon torstaina H1 tuloksen ja se oli ihan paska! Valitettavasti yhtiö yllätti minut ja monet muut piensijoittajat housut kintussa. Näin surkeasta tuloksesta olisi pitänyt antaa mielestäni tulosvaroitus, etenkin kun Inderesin analyysin mukaan yhtiöltä oli odotettu voimakasta ja kannattavaa kasvua. Nyt tuli jonkun näköistä kasvua mutta kannattavuus oli umpisurkea. Huono tulos johtui TPU-maalaus yhtiös ostosta 2018 tammikuussa. Ainakin munulle TPU-maalauksen umpisurkea tulos tuli täytenä yllätyksenä. Maalausfirma oli tehnyt vajaan 0,5 miljoonan euron tappiot reilun 5 miljoonan liikevaihdolla. Nyt Enersense yrittää nyt parhaansa mukaan tätä sekoilua kääntää voitolliseksi. Ainakin tämä vuosi on täysin reisillä, todennäköisesti ensivuosi myös, mikäli tätä kallista maalausfirmaa ei saada tuloskuntoon. Yhtiö teki 0,4 MEUR:n tappiovarauksen H1-tulokseen loppuvuoden osalta, joten voitollista tulosta saa odottaa pitkään.

Tarinan opetus. Ole varovainen pienyhtiöiden kanssa, joita seuraa Suomessa vain yksi analyytikko. Se henkilö nimittäin saattaa olla oikeassa tai väärässä. Tällaisiin pieniin yhtiöihin ai kannata 5% enempää sijoittaa sotakassasta.  Jos joku firma on “luottamuscase”, silloin hälytyskellojen pitäisi soida. Pörssissä on paljon parempia yhtiöitä, jotka kasvavat 15% ja maksavat yli 4% osinkoa.

“Enersense on luottamuscase”, joka nyt on osunut tuulettimeen ja jonka jälkiä saa pyyhkiä seiniltä vielä ensi vuoden loppuun asti.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s