Unelmia, toimistohommia ja KIKY-paskaa

Edellisestä postauksesta on jo aikaa, joten päivitetään hieman tilannetta. Varmaan joku teistä mun faneista jo ihmetteli, että miksi minusta ei ole kuulunut mitään. Vaikka Kontulassa voi käydä kylmästi, niin ei sentään puukkoa ole tullut vielä kylkiluiden väliin, sillä minä olen aika nopea juoksemaan karkuun. Mutta ilmeisesti tässä maailmankaikkeuden kaaoksessa on jokin Jumala olemassa, kun minä sain ihmeen kaupalla töitä. Tietysti määräaikainen sopimus (onneksi ei sentään nollatyötuntisopimus) henkilöstövuokrafirman kautta. Määräaikainen soppari on ekan kerran katkolla kesäkuussa. Työ on sellaista perus 8-16 unelmia ja toimistohommia. Palkka hieman parempi kuin se perus 9 euroa tunnilta, mitä nää rekryfirmat tarjoaa. Ja mikä parasta, niin pääsen nyt osallistumaan yhteisiin talkoisiin, eli tekemään KIKY-paskaa, eli tutummin sanottuna Sipilä-paskaa. Käytännössä se tarkoittaa 24 tuntia ilmaista työtä työnantajalle vuodessa, eikä ylitöistä makseta mitään, eikä liiton korotukset tule mun palkkaan. Toki jos pitää tehdä valinta ruton ja koleran välillä, niin ei pääse kokoomuslainen personal-trainer Juha Sipilä nyt minua kyykyttämään työttömyysturvan aktiivimallin kautta.

Mitä tulee blogin nimeen, niin ei olkoon nyt se mikä se on. Vaikka työttömyys on nyt määräaikaisesti takanapäin, niin koskaan ei voi tietää, milloin ahne porvari laminoi kengänkuvan mun perseeseen ja taas saa hengailla aamusta iltaan asti Itä-Helsingin ostareilla.

Ai niin, vuosi 2017 oli sijoitusmielessä ihan paska. Persnettoa tuli jonkun verran. Suurin tappion aiheuttaja oli General Electric, joka kävi läpi toimitusjohtajan vaihdoksen ja osingon leikkauksen. Miten minä onnistunkin valitsemaan tuhansista pörssilistatuista osakkeista juuri sen paskimman lapun, joka menettää arvostaan 50% puolessa vuodessa. Ihmettelen, miten jotkut pystyvät rikastumaan osakkeisiin sijoittamalla, kun ainakaan mun salkussa yksikään osake ei ole plussalla. Ilmeisesti maailmankaikkeus yrittää sanoa, että jatka dokaamista ja tyhjien kaljapullojen keräämsitä, sillä minusta ei ole mihinkään muuhun. Pidetään tämä neuvo mielessä sitten kun määräaikainen työsopimus on ekan kerran katkolla. Silloin saatan minäkin olla jonkun aikaa katkolla.

sijoittaminen-kannattaa-noooot

Sijoittaminen ei todellakaan kannata, kuten kuvasta näkyy

Yllä olevassa kaaviossa vielä salkun tuotto ajalta 1.1.2017-29.12.2017. Kuvassa purpura viiva edustaa vertailuindeksiä (OMX Helsinki 25). Sininen aluekaavio edustaa salkun kehitystä. Kuva vastaa myös kysymykseen, eli miten tehdään pieni omaisuus osakemarkkinoilla? Aloittamalla isolla omaisuudella. Mä en vaan tajua, miten osakesijoittaminen voi olla tuottoisaa, etenkin kun nyt eletään kiimaista nousumarkkinaa, mutta mulla salkku sakkaa niinkuin vasemmiston puoluekannatus.

Advertisement

2 thoughts on “Unelmia, toimistohommia ja KIKY-paskaa

  1. Skeptisestä asenteestasi huolimatta haluan onnitella työn löytämisestä, ehkäpä sen avulla etenee joku muu asia tai ainakin saat varmaan pikkuisen enemmän rahnaa sijoittamiseen?
    Kikyminuutteja ja -tunteja tehdään täälläkin, tosin meillä ay-liike oli onnistunut aikanaan alle 40 h työviikon sopimaan, eli päivän mitta jää teoriassa alle 8 tunnin. Käytännössä ei.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s