Rovio

Rovio on hieno yhtiö, ei minulla muuta.

Tai pakkohan tässä on nyt avata sanainen arkku taas. Vaikka en tajua pörssisijoittamisesta mitään, Roviota koskeva alapään kutina piti minun kohdallani hyvin paikkansa. Eli firman antoi tulosvaroituksen ja nyt ei auttanut enää Danske Bankin tukiostot kun Rovion pohjahintaa etsittiin taskulamppujen kanssa pörssitalon kellarista. Rovion ensimmäinen osavuosikatsaus pörssiyhtiönä oli niin suuri pettymys, että osakekurssi laski yli 50%. Punaisen kanan lento päättyi mahalaskuun. Rovion osakekurssi on käynyt sen pörssitaipaleen aikana parhaimillaan hieman yli 12 eurossa. Nyt pörssiromahtanutta Roviota saa nyt karvan alta 5 euron.

Oli onni, että en itse mennyt mukaan tähän höpötykseen. Listautumisesitteissä kerrottiin kyllä kaunis tarina, johon minä en uskonut. Valitettavasti moni muu uskoi ja on nyt menettänyt osan rahoista Rovion pörssikurssin romahduksen takia.

Rovion pörssilistauksessa ihmetytti eniten osakeanalyytikoiden Roviolle antamat hintasuositukset. Joku varmasti erittäin fiksu ja hyväpalkkainen analyytikko oli antanut jopa 14 euron tavoitehinnan Roviolle, perustelut taisivat jäädä aika hataralle pohjalle. Siinä meni myös minun usko osakeanalyytikoiden antamiin tavoitehintoihin, kun ne tuntuvat perustuvat stetson-menetelmään.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s