Turun jengiväkivalta

Turku – se kuvankaunis kesäinen kaupunki, joka alkaa värjäämään siltoja sateenkaaren väreillä, jotta saadaan pidettyä äänekkäät vihervasemmistolaiset ja arvoliberaalit tyytyväisenä. Mutta on Turku paljon muutakin kuin värikkäitä pride-siltoja ja oman seksuaalisuuden hieromista muiden naamaan. Turku on myös hyvin monikulttuurinen ja ihana kaupunki, jossa aina välillä sattuu ja tapahtuu.

Tällainen vähän ikävämpi hassuttelu tapahtui viime lauantain vastaisena yönä Turussa Linnankadulla sijaitsevassa yökerhossa, jossa tapahtui sellainen pieni joukkotappelu. Paikalle sapui useita poliisipartioita. Ensitöikseen poliisi kommentoi tiedotteessaan, että yökerhon järjestyksenvalvonta olisi ollut tilanteeseen nähden ”täysin riittämätöntä”. Yökerhon omistaa kiinteistönvälittäjä, liikemies, mediavaikuttaja, TV-persoona ja kunnallispoliitikko Jethro Rostedt, joka kiistää, että yökerhon järjestyksenvalvonta olisi ollut riittämätöntä. Maalaisjärjellä ajateltuna olisi odottanut, että poliisi ottaisi tekijöitä kiinni ja alkaisi tutkimaan tapausta, mutta poliisilta tuli ensimmäisenä syytökset liian vähäisestä järjestyksenvalvonnasta, vaikka se oli mitoitettu lain mukaan. Miten poliisi voi moittia sitä, että järjestyksenvalvonta oli täysin riittämätöntä, jos paikalla on ollut lain edellyttämä määrä järjestyksenvalvojia? Outoa!

Sen sijaan poliisi oli hiiren hiljaa joukkotappeluun osallistuneiden etnisestä taustasta. Monet silminnäkijät kertoivat joukkotappelusta sosiaalisessa mediassa, mutta heidän kertomukset eivät koskaan ylittäneet valtamedian julkaisukynnystä. Hiljaisuuden katkaisi Jethron Facebook päivitys, jossa hän avasi hieman taustoja yön tapahtumista.

Jethrolta hyvin rohkea Face-päivitys, jossa hän lataa suorat sanat. Rohkeutta se vaatii, koska paskaa tulee varmasti niskaan äärivasemmalta. Suomessa kun on tapana hyssytellä asiat hiljaiseksi.

Turun yössä tapahtuvat jengiväkivaltaisuudet huolestuttavat kansalaisia. Olemme pian samassa tilanteessa missä Ruotsi on nyt, jossa Tukholman ja Göteborgin lähiöiden kadulla ammutaan ihmisiä teloitustyyliin. Ruotsin poliisi ei tutki asiaa sen kummemmin ja Ruotsin valtiollisella uutiskanavalla päivystävät dosentit kaivavat nenää uutislähetyksessä, kun eivät tiedä mistä Ruotsin nuorten jengiväkivalta ja ampumiset johtuu. Kukaan ei osaa sanoa miksi kansankodissa kipuillaan. Kukaan ei tiedä mistä nämä “jengit” ovat ilmestyneet yhtäkkiä hyvinvointi-Ruotsin kaduille. Tai sitten ei vaan uskalleta puhua asiasta suoraan, koska rasismileima.

Toki Ruotsin poliisilla on parempaakin tekemistä kuin tutkia hankalia “nuorisojengi” rikoksia. Kivempaa on heiluttaa sateenkaarilippua ja hymyillä kameraan – ja palkka juoksee. Asiat pitää aina laittaa tärkeysjärjestykseen. Eikä Ruotsin poliisi nyt ole mun mielestä maailmalla niittänytkään mitään mainetta hankalien rikosten ratkaisemisessa. Näkisin enemmänkin, että Ruotsin poliisilla on tiedottava rooli yhteiskunnassa. Annetaan tietoa esim. seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, kerrotaan avoimesti miesten kuukautisista ja vaalitaan suvaitsevaisuutta BLM-hengessä. Ja sitten yhdessä ihmetellään miksi Tukholman lähiöissä autot palaa öisin ja poliiseja ammutaan sarjatuliaseilla.

Suomen poliisilla on vielä paljon opittavaa Ruotsin poliisilta, mutta perässä tullaan.

Advertisement

One thought on “Turun jengiväkivalta

  1. Ruotsin poliisi tekee sitä mitä parhaiten osaa, eli marssii ylpeänä pride kulkueessa levittäen seksuaalivähemmistöjen ilosanomaa. Luonnollista ja ihanaa. Jättebra

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s