Ilmastonmuutos uskovaiset määrä ja virkavalta vikisee.

Harmi kun ilmastonmuutoksella pelkoa ja ahdistusta levittävä elonkerjuu mielensäpahoitus loppui Mannerheimintiellä. Vaikka suomalaista suurta yleisöä ei muutaman kettutytön maailmanlopun julistus voinut vähempää kiinnostaa, koska samaan aikaan käydään jalkapallon EM-kisat, niin kuitenkin poliittiselta vihervasemmistolta tuli vihreää valoa ja myös mediassa suhtauduttiin suopeasti Suomen vilkkaimman ja tärkeimmän pääkadun sulkemisesta anarkistien toimesta. Saatiin sellaista positiivista pöhinää tänne tuppukylään. Kerrankin HS:n toimittajat menivät iloisina tekemään juttua – ja hyvin posi juttu tosta Mannerheimintien sulkemisesta tulikin. Toki täytyy ottaa huomioon vihreiden (de Röda) suuri vaalitappio kuntavaaleissa, jonka jälkeen vihreiden piti näyttää omalle äänekkäälle mutta pienelle kannattajaryhmälle, että he (vihreät) ovat luontoystäviä kaikki ja hyvin huolissaan tulevasta maailmanlopusta, joka johtuu ilmastonmuutoksesta.

Kunpa elonkorjuu anarkistit olisivat voineet jatkaa Eduskuntatalon edessä Mannerheimintien sulkemista kauempaa. Nyt valitettavasti elokorjuu kapinalliset ovat joutuneet siirtämään mielenosoituksensa tylsääkin tylsemmälle Unioninkadulle Helsingissä. Moni stadissa ei edes tiedä missä Unioninkatu sijaitsee. Minä olen muutaman kerran nähnyt Unioninkadulla eksyneen turistin, joka on pyytänyt apua miten tuolta tylsältä kadulta pääsee pois takaisin sivistyksen ja ihmisten pariin. Eduskuntatalon läheisyyteen pystytetty ja Mannerheimintien sulkenut mielenosoitus olisi pitkittyessään voinut olla hyväkin juttu ilmaston kannalta. Sen ympärille olisi voinut rakentaa Mannerheimintielle vaikka ja mitä kivaa koko perheelle. Esimerkiksi suurissa urheilutapahtumissa kuten jalkapallon MM-kisoissa on rakennettu faneille oma erillinen kisakylä, jossa he voivat ryypätä saman mielisten kanssa keskenään ja taputtaa toisiaan selkään. Nyt tätä samaa konseptia olisi voitu käyttää Mannerheimintien sulkemisessa. Esimerkiksi Koneen Jussi Herlin olisi voinut tulla kertomaan eheyttävästä feminismistä ja voimaannuttavasta monimuotoisuudesta. Olisin tullut varmasti kuuntelemaan. Sitten myös vasemmistolaiset ”historiantutkijat” olisivat varmasti olleet erittäin tervetulleita kertomaan omat näkemykset Suomen historian kulusta ja fasismista nyky-Suomessa. Erittäin mielenkiintoista ja ajankohtaista. Faktat ilmastonmuutoksesta olisi voitu heittää isossa kaaressa romukoppaan ja ilmastonmuutosuskovaiset olisivat  voineet tulla tunnepuheella vetoamaan mahdollisimman moneen ihmiseen. Lapsille olisi voitu järjestää alpakka-ajelua ja hurjapäisimmille ilmastonmuutos uskonlahkolaisille kiipeilyä Eduskuntatalon pylväisiin. Mannerheimintien sulkemisesta olisi voinut tulla koko kansan festivaali, jossa olisi levitetty tietotisuus tulevasta ilmastonmuutoksen aiheuttamasta maailmanlopusta.

Toki nyt täytyy ymmärtää myös ilmastonmuutoksesta ahdistuneita aktivistejä. Suomessa on vihervasemmistohallitus, joka suurella mediahuomiolla ilmoitti kunnianhimoista ilmastotavoitteista, ei ole tähän päivään mennessä tehnyt muuta, kuin leikannut koulutuksesta ja tutkimuksesta sekä tukenut turvetuotantoa. Se siitä vihreiden (de Röda) kunnianhimoisista ilmastotavoitteista. Ei se maailma pelastu koulutuksesta leikkaamalla ja turvetuotantoa tukemalla 70 miljoonalla. Paljon puhetta mutta vähän villoja. Ei siis ihme että ilmastoaktivistit ovat erittäin pettyneet vihreiden (de Röda) poliittiseen saamattomuuteen ja piittaamattomuuteen ilmastonmuutoksesta.

Loppuun vielä parhaimpia poimintoja ja vihervasemmiston kipuilua sosiaalisesta mediasta.

Ilmastohätätilan julistamista vaaditaan, mutta omia sotkuja ei osata siivota.

Advertisement

One thought on “Ilmastonmuutos uskovaiset määrä ja virkavalta vikisee.

  1. Nyt sä unohdit yhden vaietun salaisuuden. Myös miesten kuukautisistä pitää puhua ja onneksi puhutaankin 2021. Niin ne ajat vaan muuttuvat. Vielä 10 sitten sellaisia puheita olisi pidetty hulluutena, mutta nyt se on täysin normaalia.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s