Morjensta pöytään. Puuilo listautuu pörssiin

Ilmassa on taas kunnon urheilujuhlan tuntua, enkä nyt puhu jalkapallon EM-kisoista, vaan kauppaketju Puuilon tulevasta pörssilistautumisesta. Puuiloja on jo joka niemellä ja notkelmassa ja uusia tulee kuin sieniä sateella. Pitkästä aikaa on sellainen kutina takapuolessa että tämä osakeanti ylimerkitään moninkertaisesti. Tuulipukujen kahinaa on jo kuultavissa monissa sijoitusfoorumeissa. Pitäisikö omakin tulipuku kaivaa kaapista ja laittaa ostohousut jalkaan?

Monille Puuilo on tuttu ärsyttävistä radiomainoksista. Itsellä kääntyy automaattisesti radiokanava vaihtoon heti kun vaan kuulen sen saman puhki kulutetun typerän Puuilo mainoksen jossa laitetaan morjensta pöytään. Ärsyttävä mainos kerta kaikkiaan.

Nimenä myös Puuilo myös hämmentää. Asiasta tietämätön potentiaalinen asiakas kun jättää menemättä Puuilo nimiseen kauppaan jos nimen perusteella olettaa kyseessä olevan rakennustarvikekauppa, josta saa vain puutavaraa. Minuakin Puuilo nimi hämmensi aikoinaan kun sen ensimmäisen kerran kuulin. Luulin että kyseessä on puutavaraa myyvä kauppa, mutta se onkin sekatavarakauppa. Eikä hämmennystä lievennä yhtään kun kauppaan astuu sisään ja näkee sen sekavuuden. Tavaraa ja eri nimikkeitä on paljon. Vaikka kaupan nimi on Puuilo ja nimi viittaa iloisuuteen, niin kaupassa haahuillessa on tunnetilana päällimmäisenä ahdistus ja kaupasta pois päästyään helpotus. Puuilo kauppa onkin kuin sekava labyrintti.

Puuilo on sekatavarakauppa nimen varsinaisessa merkityksessä. Jos joku on käynyt Puuilo kaupassa, niin varmasti on huomannut, että hyllyjen järjestys on sekava. Käytävät ovat monesi tosi kapeat. Ahtaan paikan kammoisilla voi tulla tukalat paikat Puuilo hyllyjen välissä. Aikaa kuluu yhden perusnippelin etsimiseen, koska tavaroiden sekava järjestys. Onneksi henkilökunta palvelee ja henkilökuntaa kannattaakin pyytää avuksi, muuten Puuilosta ei kyllä etsimäänsä tavaraa löydä. Valikoima on aika laaja ja sitä voisi mielestäni tiivistää tulevaisuudessa.

Puuilon kilpailijat

Puuilolle lähimmät verrokit tietenkin pörssilistattu Tokmanni ja RUSTA, Biltema, IKH, motonetti, Bauhaus.

Tokmannin ongelma pienemmillä paikkakunnilla yleensä se, että kun maanantaina alkaa tarjoukset ja sä menet keskiviikkona Tokmaniin, silloin saat katsella tyhjiä hyllyjä. Eli useimmiten Tokmannin halvat tarjoustuotteet loppuu jo ensimmäisenä päivänä myymälästä ja verkosta.

Motonet. Autotarvikekauppa. Mulla ei ole motonetistä mitään ostettavaa. Eli pitkään aikaan ei ole tarvinnut käydä motonetissä ja hyvä niin. Kallis ja surkea kauppa.

Biltema. Edullinen ja hyvä kauppa. Ruotsalaista osaamista parhaimmillaan.

Bauhaus. Monipuolinen ja hyvä kauppa. Vain isommissa kaupungeissa.

Mitään hälyttävää ei ole ainakaan toistaiseksi tullut vastaan Puuilo listautumisessa, mitä nyt yhtiön poikkeuksellisen matala omavaraisuusaste ja rahan pumppaus ulos omistajille ennen listautumista. Mainittakoon vielä, että itse en ole merkannut ja voi olla että jätän Puuilo merkinnän väliin. Jään odottamaan Puuilon yhtiöesittely-webcastia listautumissuunnitelmasta tiistaina 15.6.2021 kello 18.00.


Merkintäaika alkaa 11.6.2021 klo 10.00 ja päättyy 21.6.2021 klo 16.00. Yleisöannin merkintäaika voidaan keskeyttää aikaisintaan 18.6.2021 klo 16.00. Listautumisannin alustava hintaväli on 6,20–6,60 euroa osakkeelta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s