Pääministeri Sanna Marinin aamiaiskohu. Ilmaisia lounaita ei ole mutta aamiaisia on.

Koulussa minulle opetettiin, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Myös sosialidemokraatti pääministeri Sanna Marin näyttää sisäistäneen saman opin, tosin sillä erotuksella että minä maksan omat aamiaiset ja myös toveri Sanna Marinin perheen aamiaiset. Sanna Marinin verovaroista maksettavat aamupalat on nostattanut pienimuotoisen kohun niin perinteisessä printtimediassa kuin myös sosiaalisessa mediassa. Toveri Sanna Marinin aamiaiskohu on noussut nyt otsikoihin myös muualla maailmassa. Tässä parhaimpia kommentteja ja twiittejä toveri Sanna Marinin aamiaiskohusta.

“Suomi on maailman tasa-arvoisin maa. Täällä jopa pääministeri elää valtion ruoka-avustusten varassa”, toteaa toimittaja Tuomas Enbuske osuvasti Twitterissä. Enbusken hyvin kirjoitettu twiitti on saanut yli 5000 tykkäystä ja lähes 400 uudelleen twiittausta.

Pia Kopran twiitti ja kuvakaappaus Iltalehden uutisesta ei jätä mitään arvailujen varaan. “Sanna Marin maksattaa perheensä aamiaiset verovaroista – kuitit salataan yksityisasiana”.

Heikki Ketolan twiitti osuu naulan kantaan. “Naisvihaajien mukaan nuoret naiset eivät saisi syödä aamiaista.”

Lopuksi vielä Keijo Kaarisade kiteyttää Sanna Marinin breakfastGaten ytimekkäästi yhteen twiittiin. “Pääministeri Marin maksattaa aamiaismuronsa ja Actimel-jogurttinsa veronmaksajilla. Entä sitten? Pitäisikö tätä maata johtaa tyhjällä ja oikuttelevalla vatsalla vai? Haloo!”

Tähän loppuun vielä lainaus verohallinnosta. “Laista, lain esitöistä tai oikeus- ja verotuskäytännöstä ei löydy tukea tai perustetta sille, että pääministerin asuntoetuun kuuluviin verovapaisiin palveluihin olisi tarkoitettu kuuluvan pääministerille tai hänen perheelleen tarjotut elintarvikkeet ja ateriat.”

Tämä tarkoittaa selkokielellä sitä, että toveri Sanna Marinille ja hänen perheen verovapaisiin etuihin ei kuulu verovapaa ateriat. Eli pääministerin on maksettava verot aterioista. Marin on ilmoittanut myös että tämän kohun takia hän alkaa maksamaan ateriansa itse. Verohallinnon lausunnon voit lukea linkistä.

Oli myös mukava huomata että tietyt toimittajat jaksavat kiihkeästi puolustaa Sanna Marinia argumenteillä “mitään väärää ei ole tapahtunut” tai että “mitään vahinkoa ei ole tapahtunut”. Moni argumentoi myös sillä että “800 euroa kuukaudessa on niin pieni ja mitätön summa” sekä tuttu ja turvallinen “myrsky vesilasissa”. Toki nämä epätoivoiset puolustusyritykset ja ontuvat argumentit ovat hyvin ymmärrettäviä. Pitäähän toveria puolustaa kun toveri on pulassa.

#aamiaisgate

Advertisement

2 thoughts on “Pääministeri Sanna Marinin aamiaiskohu. Ilmaisia lounaita ei ole mutta aamiaisia on.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s