Black Lives Matter

Viime tiistaina oli kansainvälinen Blackout Tuesday-kampanjaan, jossa julkaistiin sosiaalisessa mediassa kuvaa mustasta ruudusta. Kuvien tarkoitus oli kunnioittaa Black Lives Matter -liikkettä ja rasisminvastaiselle työtä. Minun ulkomaalaistaustainen työkaverini, joka ei ole syntyperäinen suomalainen, osallistui luonnollisesti myös tähän kampanjaan. Jätetään hänen tarkempi sukupuoli ja etninen tausta kertomatta turvallisuus syistä. Hän on omien sanojensa mukaan elämänsä aikana joutunut kokemaan rasismia. Hän postasi kuvan sosiaaliseen mediaan, eikä arvannut millaisen paskaryöpyn tulisi saamaan päällen. Työkaverini postasi sosiaaliseen meidaan “mustan kuvan”, joka ei valitettavasti ollut musta, vaan oli enemmänkin tummanharmaa. Tämä epäkurantti tuotos johtui hänen vanhasta LCD näytöstä, joka näyttä värit joskeenkin sinnepäin. Vaikka hän osaa käyttää atk-laitteita ihan hyvin, niin  jotenkin hän sellaisen “epämustan” kuvan onnistui tekemään tietokoneella ja lataamaan sosiaaliseen mediaan, jonka jälkeen paska alkoi valumaan hänen niskaansa äärimmäisenä vasemmalta katsottuna.

Black Lives Matter

Minneapoliksen pormestarin mukaan syypäitä mellakoiden aiheuttamiin tuhoihin ovat valkoisen ylivallan tavoittelijat, järjestäytynyt rikollisuus ja ulkopuoliset villitsijät.

Pian mustan kuvaruudun postauksen jälkeen ulkomaalaistaustainen työkaverini alkoi saamaan suvaitsevaisilta vasemmistonatseilta priva viesteinä tappouhkauksia ja häntä alettiin nimittelemään natsiksi, fasistiksi, rasistiksi ja persupelleksi. Vähän aikaa meni ennen kuin hän tajusi, mistä se kaikki johtui. Hän oli hämmentynyt, sillä yleensä häntä ei nimitetä natsiksi tai rasistiksi. Hänestä oli pikkasen outoa joutua äärivasemmiston maalituksen ja vihapuheen kohteeksi. Kerta se on ensimmäinenkin, eikä varmasti jää viimeiseksi. Lopuksi vihapostia tuli niin paljon, että hän joutui poistamaan mustan kuvan ja poistamaan lopuksi myös koko tilin.

Vastaanvanlaisia maalituksia löytyy sosiaalisesta mediasta ja onpa meidän suomalainen “vastuullinen media” myös kiitettävästi maalittanut poliitikkoja ja “vääräuskoisia” toisinajattelijoita. Rasistileimalla saa kummasti hiljennettyä hallituksen kritisoijat ja muut kriittisesti ajattelevat ihmiset.

10

BLACK LIVES MATTER

Advertisement

One thought on “Black Lives Matter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s