Hyvää uutta vuotta

Hyvää uutta vuotta rakkaat blogin lukijat. Edellinen sijoitusvuosi päättyi fiaskoon. Miinuksella mentiin ja laitan tarkemmat luvut pöytään, jos tästä masennuksesta toivun ja jaksan koodia naputtaa, sen verran perseelleen sijoitusvuosi 2019 meni. Kyllä on joutunut ottamaan muutamankin pullon kotimaista kirkasta tän kaiken paskan kestämiseen. Noh se siitä ja kohti uusia pettymyksiä.

Pörssivuosi 2020 alkoi hyvällä meiningillä, kun kaikki maailman pörssit päätyivät vuoden ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi plussalle. Mutta markkinoilla onni kääntyi jo toisena pörssipäivänä ja kaikki maailman pörssit päätyivät rajuun laskuun, kun USAn presidentti Donald Trump teki sen minkä BaRat Obama jätti tekemättä omalla presidenttikaudella. Eli nyt puhutaan USAn tekemästä ilmaiskusta Bagdadin lentokentällä, jossa Iranin vallankumouskaartin kenraali kuoli USAn ilmaiskussa martyyrina. Nyt markkinoilla pelätään Iranin veristä kostoa sivistyneille länsimaille ja USAlle. Lähi-Idässä onkin jo poltettu ahkerasti USAn ja Israelin lippuja, mutta tuskin kostotoimenpiteet jäävät vain lippujen polttamiseen.  Mutta missä on Iranin suvaitsevaisuus ja tosien posken kääntäminen? Ai niin, se kuuluu vain eurooppalaiselle väärin äänestävälle duunarille. Joten Iranin kostoa odotellessa.

vihervasemmiston-kultamunat-suvaitsee

Tänään lauantaina 4.1 teknologiateollisuus ja teollisuusliitto pääsivät sopuun. Minäkin kuulun ilmeisesti teollisuusliittoon, joten kommentoin sopua lyhyesti. Tämä naurettavan pieni 3,3% korotus ei kata edes punavihreän hallituksen palkansaajille asettamia veronkorotuksia. Eli miinuksella mennään, kun otetaan huomioon punahallituksen veronkorotukset pienituloisille palkansaajille ja sen päälle vielä 1% laukkaava inflaatio. Ostovoiman parantumisesta ei siis voida puhua samassa lauseessa edes huonona vitsinä! On meillä kyllä palkansaajien kannalta vihamielisin hallitus pitkään aikaan, johon kuuluvat SDP, keskusta, vihreät, vasemmisto ja RKP.

Advertisement

One thought on “Hyvää uutta vuotta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s