Ei ketuta yhtään

Ei ketuta, mutta vituttaa senkin edestä. Nimittäin ranskalaisen Loxamin tekemä julkinen ostotarjous kaikista Ramirentin osakkeista. Ostotarjouksessa Ramirentin osakkeenomistajille tarjotaan 9,00 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, joten tarjoushinta vastaa muhkeaa 65,4 %:n preemiota verrattuna Ramirentin osakkeen perjantain (7.6.2019) päätöskurssiin (5,455 eur) ja 56,0 %:n preemiota verrattuna kaupankäyntimäärillä painotettuun Ramirentin osakkeen keskikurssiin ostotarjouksen julkistamispäivää edeltävällä 3 kuukauden ajanjaksolla Helsingin pörssissä.

Olin katsellut Ramirenttiä jo pidemmän aikaa sillä silmällä, että josko tästä olis mulle hyvä firma salkkuun, eikä vähiten sen takia että Ramirenttu tarjosi 8% osinkotuottoa. Noh, nyt se on myöhäistä kun on kakat housuissa. Ostopaikkoja oli muutama, joista paras vuodenvaihteen aikana tammikuussa. Silloin en saanut peukaloa takapuolesta vaan jäin taivaselemaan ja katsomaan Antti Rinteen (sdp) julistetta makuuhuoneessani. Koska olen vastuullinen sijoittaja, tein hyvän taustatyön Ramirentistä ja luin kaikki mahdolliset osakesuositukset ja analyysit ko. firmaa koskien. Inderesin vähennä-suositus oli ehkä se, joka sitten sai mun silloiset Ramireiskan ostoaikeet jäihin. En toki syytä Inderesiä, sillä ihan oikeassa ne geelitukat ovat, että rakentaminen hiipuu ja talouskasvu sen mukana. Myös Ramirentukka on itsekin ilmaissut huolen rakentamisen hiipumisesta Suomessa.

Ei kai tässä auta muuta kuin laittaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Mulla oli Amer Sportin myynnin jälkeen lista tehtynä seuraavista Helsingin pörssin potentiaalisista osotkohteista, mutta se lista meni bittitaivaaseen (pitkä tarina, lyjyt elämä). Olisko listalla nyt ollut Wärtsilä, Rovio, Ponsse, Citycon, Cargotec ja Rapala. Valitettavasti tunnusluvut ja muu faktatieto puuttuu kun tiedot paskana. Mutta katsellaan ja ihmetellään. Onnittelut ja peukku niille jotka omisti Ramiressukkaa.

loxam

Loxam laajetaa nyt Suomeen ja Ruotsiin

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s