Ilmastopopulismin tsunami EU-vaaleissa

Populististen uhkakuvien maalaaminen ja maailmanlopulla ihmisten pelottelu toi EU-vaaleissa vihreille ansaitun vaalivoiton – hyvin tehty! Vihreiden EU-vaalivoittoa on verrattu monessa suvakkimediassa hyökyaaltoon. Otetaanpan tähän väliin hyökyaallton määritelmä Wikipediasta: Hyökyaalto on hyökyvä aalto eli hyöky. Hyökyaaltona pidetään aaltoa, jonka korkeus on vähintään kaksi kertaa säätilassa vallitseva merkitsevä aallonkorkeus. Tietyssä tilanteessa syntyvästä hyökyaallosta käytetään nimitystä roistoaalto. Tsunamiksi kutsutaan maanjäristyksen aiheuttamaa sarjallista hyökyaaltoa, jonka aallonkorkeus nousee, kun se osuu rantaan.

Voidaanko puhua siis vihreästä tsunamista tai roistoaallosta? Valitettavasti vihreä populismi ja sen lieveilmiöt noustavat päätään Euroopassa. Yhtenä mahdollisena uhkakuvana on se, että “ympäristönsuojelun” ympärille voi muodostua terroristinen liike, tästä varoittaa muunmuassa Supon poliisipäällikkö Antti Pelttari. Supon on varauduttava siihen, että ilmastoterrorismi on uhkakuva. Euroopassa on jo nyt nähty ikäviä esimerkkejä siitä, kun tietyt poliittiset ääriliikkeet ovat valmiina rikkomaan lakia ja käyttämään poliittista väkivaltaa omien kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden edistämiseen. Eli ilmastonmuutos on vain yksi syy muiden joukossa, mennä kaduille riehumaan ja polttamaan autoja. Joo, ryhmässä tyhmyys tiivistyy ja kompostoituu.

ilmastotekoja_nyt

ilmastoaktivismia

Mitä tulee lähivuosina tapahtumaan Euroopassa?

Luonnonsuojelijat liputtavat teollisuuden pois Euroopasta seuraavan 10 vuoden sisällä ja koko vanhasta mantereesta tulee yksi helvetin iso luonnonsuojelualue. Ei teollisuuden ole pakko olla Euroopassa, etenkin jos vihervasemmisto tekee kaikkensa teollisuuden sabotoimiseksi esim. erilaisilla “haittaveroilla”. Kyllä pääoma löytää aina uuden kodin, jossa sitä vastaan ei hyökätä rasistisesti. Esimerkiksi Kiina ja Intia ottaisivat eurooppalaisen puhtaan ja korkean teknologian konepajateollisuuden avosylin vastaan. Työpaikat lähtee, mutta so what – pääasia että maailma pelastuu! Teollisuuden tilalle tulee sitten trendikäs luomuviljely. Tutkimusten mukaan luomuviljely kuormittaa ilmastoa enemmän kuin tavallinen viljely ja luomu voi paikoin kuormittaa ilmastoa jopa 50–70 prosenttia enemmän kuin tavallinen viljely. Tämä tarkoittaa sitä, että saman ruokamäärän tuottamiseen luonnonmukaisesti tarvitaan enemmän peltoalaa. Vaikka tutkimukset kumoavat luomuviljelyn hyödyt, niin tämäkin tutkimus on jo ehditty kumota vihreän uskonnon kalifaatissa valetutkimukseksi.

Kyllä, viherpopulistien mainostama maailmanloppu on tulossa, mutta aivan erillaisena kuin millaisena se meille mediassa myytiin ennen vaaleja. Eli vielä ehtii myydä Outokummut ja Nokian renkaat pois ennen kuin niiden hallussapito kriminalisoidaan rikoksena ympäristöä vastaan viherpopulistien toimesta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s