GF Money – taas arvasin oikein

Moro. Pitkästä aikaa taas koneen ääressä. Työttömänä ei jaksanut kirjoittaa kun masensi ja nyt kun on työnsyrjässä kiinni niin ei ole aikaa kirjoittaa. Mutta nyt kirjoitan lyhyesti. Töissä menee hyvin. Plussatunteja saa tehdä niin paljon kuin pää kestää ja kiky roikkuu siinä mukana. Selailin tässä eräänä kauniina päivänä LinkedIn profiileja ja stalkkasin entisiä koulukavereita. Ja mitäs minä löysinkään. Mun entiset koulukaverit ovat edenneet työelämässä hyvin. Löytyy Sales Manageria, Senior Sales Manageria, Directoria, CEO:ta, Senior software designeria ja Head of Marketingia. Minä taidan olla se luokan ainut musta lammas, jolla on takana pitkä työttömyys ja rillutteluvuodet kelan päivärahoilla. Se pitkä työttömyysjakso oli hukkaan heitettyä elämää, jota ei saa enää takaisin. En ole katkera, mutta. Minulla on vielä pitkä matka seuraavalle portaalle, eikä sohvan kautta taida päästä yhtään nopeammin eteenpäin, ei ainakaan tällä naamavärkillä (ja tällä perseellä). Mutta näillä pelikorteilla mennään mitä on lähdössä jaettu. Tai olen mä omaan tyhmyyttäni pelannut korttini aivan helvetin huonosti, mutta kantapään yliopisto opettaa, myös tällaista puupäätä. Mutta niin se elämä kuljettaa ja riepottelee meitä. Joitain se kohtelee hellästi ja toisia taas potkii alapäähän. Mutta olen onnellinen siihen mitä nyt on, huonomminkin voisi olla. Päivä kerrallaan.

Sitten osakeasiaa. GF-Money perui listautumisen jo aikoja sitten, mutta en ehtinyt/viitsinyt/jaksanut siitä kirjoittaa. Katsoin netistä GF Moneyn listautumis tilaisuuden, joka sai mulla taas kutinan alapäähän. Ei mennyt firman esittely ihan nappiin ja tilaisuus jätti monia avoimia kysymyksiä, joihin saatiin Nuorisosäätiön kautta vastauksia. Nuorisosäätiö vetää näköjään kaikki heidän kelkassa olevat tahot mukanaan kaivoon. Itse en GF Money listautumiseen osallistunut ja hyvä niin. Enersense antiin osallistuin, kun toimitusjohtaja oli esittelytilaisuudessa aika vakuuttava. Esensea olisi tarkoitus tankata vielä lisää, jos menee lähelle 5 euroa tai alle.

Muuten salkku tuottaa persnettoa. Nyt 600 miinuksella. General Electric se suurin syypää. Eli ei olisi kannattanut Seekingalpha roskaa lukea, vaan luottaa numeroihin, jotka näyttivät tuloksen putoavan. Silti Seekingalphassa oli vedätykset päällä aika monella. Kantapään kautta taas kerran, ei ole eka kerta eikä viimeinen, valitettavasti.

Advertisement

4 thoughts on “GF Money – taas arvasin oikein

  1. “Nuorisosäätiö vetää näköjään kaikki heidän kelkassa olevat tahot mukanaan kaivoon.”

    Ei ehkä kaikkia, mutta Ylen mukaan jo kymmeniä entisiä sopimuskumppaneita on haastettu oikeudellisesti: https://yle.fi/uutiset/3-11019520
    Haussa näyttäisi olevan kauppojen perumisia, varojen palauttamisia ja sopimusten mitätöintiä yhteensä kymmenien miljoonien eurojen edestä. Haastettuna näkyy olevan ainakin urakoitsijoita ja lainoittajia työeläkeyhtiötä myöten, ja Ylen jutun mukaan lisää kanteita on asiakokonaisuudessa vielä luvassa. Ainoa varma voittaja tuollaisessa tilanteessa ovat laskuja osapuolille oikeudellisesta neuvonnasta kirjoittavat juristit.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s