Osta halvalla ja myy kalliilla

Kävin lähikirjastosta hakemassa sijoitusalan kirjallisuutta, mitä nyt hyllystä sattui vapiseviin käsiin tarttumaan. Sijoittaminen on teoriassa helppoa, käytännössä hyvin vaikeaa, mitä nyt pari kirjaa läpikahlanneena voin tiivistää. Tuntuu, että nämä kirjoja markkinoille puskevat sijoitusalan ”gurut” tienaavat enemmän kirjoja myymällä kuin osakkeita treidaamalla.

Menestyksellään sijoittamisen perusresepti on: “Osta halvalla ja myy kalliilla”. Miksi sitten globaalisti 98% rahansa pörssi-lottoon laittaneista henkilöistä häviää rahansa? Tämä on sijoittamisen suuri kysymys, jota mietin eräänä kauniina lauantai-iltana Tsugen, Pärren ja Penan kanssa ihan sunnuntaiaamuun asti. Samalla mielenkirkastus-juomaa nauttiessamme yritimme keksiä myös pörssiosakkeilla rikastumisen taikakaavaa, mutta ainut mitä saatiin aikaan oli kaamea kapula ja muovisäkillinen tyhjiä juomapulloja. Näin selvinpäin pitää myöntää, että mitään taikakaavaa pörssi-lotossa äkkirikastumiseen ei ole olemassa. Ja jos sellainen kaava ylipäätään olisi olemassa, niin tuskin kukaan sitä ilmaiseksi jakaisi netissä. Ei tää maailma ny silleen pyöri että täällä jotain ilmatteeks annettais! “Kellä onni on…” ja niin edespäin.

Mitä nyt olen lukenut suomalaisia osinko-blogeja, niin lähes samat osakkeet pyörivät kaikkien osinkosäästäjien salkuissa. Merkittävä ero tulee sitten ostohinnoissa, eli hajautuksessa ja ajoituksessa. Tässä akateeminen työtön näkee heti markkinaraon. Eli voisinko saada indeksejä paremman tuoton ajoittamalla ostot “dippeihin” ja myydä ylikurssiin saadakseni kertaluonteisia pikavoittoja? Tätä strategiaa kannattaa ehdottomasti jatkojalostaa seuraavana lauantaina tutussa sijoittajaseurassa urheilujuomien kanssa.

stock-market-wall-street

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s