Työttömille keppiä

SOS-hallitus (Soini – Orpo – Sipilä) esittää, että työttömän pitäisi hakea 12 työpaikkaa 12 viikon aikana. Näin ollen työttömän olisi haettava työpaikkaa keskimäärin joka viikko tai työtön menettäisi korvaukset. Työnhaun laiminlyönti saattaisi viedä työttömyyskorvauksen 60 päiväksi. Mediassa huolta herättänyt lakiluonnos on lähtenyt perjantaina lausuntokierrokselle. Moni ”asiantuntija” pelkää uudistuksen johtavan turhien hakemusten tehtailuun. Eri lehtitietojen mukaan hallituksen työnhaun aktivointi tarkoittaisi 16,5 miljoonaa työhakemusta vuodessa, kun laskukaavassa on mukana tämän hetken työttömien määrä eli 317 000 työtöntä. Uudistus saattaa toteutuessaan vääristää työmarkkinoita siten, että työnantajat eivät enää ilmoittaisi työpaikkoja työpaikkahakemustulvan uhatessa.

Kun hätä on suurin, tulee apu läheltä – nimittäin Tampereelta. Onneksi työttömän kannalta turhia hakemuksia ei tarvitse enää naputtaa yksi-sormijärjestelmällä kirjaston tietokoneella, vaan hakemusten tehtailuun on löytyy nyt myös ”työhakemusgeneraattori”, joka auttaa automatisoimaan näitä tylsiä työnhaun rutiineja. Verkkopalvelussa tamperelainen työhakemusgeneraattori generoi hassunhauskan valmiin työhakemuksen täyttämällä lomakkeessa olevat aukot ja painamalla generointinappulaa. Työnhakemusgeneraattorin idean takana on kolme Tampereen yliopiston entistä opiskelijaa.

Minulle tamperelainen “työnhakemusgeneraattori” generoi varsin hyvän hakemuksen:


Hyvä vastaanottaja,

TE-toimiston määräyksestä haen tällä hakemuksella avoinna olevaa puutarhurin paikkaanne. Kyseessä on ainoa mahdollisuuteni.

Olen hyvä osaaja, ja varmasti kova panomies. Mottoni on: “Me emme löydä lepoa muusta kuin ponnistuksesta, samoin kuin liekki on olemassa vain palaessaan. Olen kahvihuoneen Simo Frangen ja työhuoneen Teemu Selänne. Minulle ihminen on aina ensimmäisellä sijalla.

Minulla on laaja ja vankka kokemus uusasiakashankinnasta ja mannermaisesta filosofiasta. Olen työskennellyt menestyksekkäästi useissa sovelluskehityksen tehtävissä ja saavuttanut onnistuneesti minulle asetetut sovelluskehityksen tavoitteet. Aikaisemmat onnistumiseni eivät myöskään ole täysin tunnustusta vailla.

Haette kunnianhimoista, kielitaitoista, päämäärätietoista ja hyvät sosiaaliset taidot omaavaa tekijää puutarhurin tehtäviin. Uskon, että vahvuuteni ja kokemukseni olisivat suureksi eduksi tarjolla olevassa työtehtävässä.

Toivottavasti olette minuun yhteydessä pikimmiten. Olen varma valinta!

Yhteistyöterveisin,
Väino-Jami Olavi Orava


Toki verkkopalvelun tekijät ovat helpottaneet myös työnantajien taakkaa, kun heti hakemuksen alussa viitataan velvoitteeseen. Mutta aika näyttää, johtaako yksikään generaattorilla tehty höpö-hakemus oikeaan työsuhteen solmimiseen. Toivottavasti. Itse ainakin aion tätä tamperelaista ihmegeneraattoria käyttää kaikissa tulevissa pakollisissa ja vapaaehtoisissa työpaikkahakemuksissa. Säästyy aikaa muuhun, kuten Pleikkarilla pelamiseen ja pullojen keräämiseen.

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

akateeminen-tyoton-osakeblogi

 

Save

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s